Naturpack

Čo je to Program prevencie a kto je povinný ho vypracovať?

Čo je to Program prevencie a kto je povinný ho vypracovať?

Odoslaťod Janka St Aug 15, 2007 12:04 pm

Prosím Vás, kto mi vie poradiť, čo je to program prevencie, na čo vlastne slúži a či som povinná ho vypracovať aj ja ked dovážam okolo 10 ton plastového odpadu?
Janka

Založený: St Aug 15, 2007 12:46 pm

Odoslaťod Kališ St Aug 15, 2007 1:31 pm

Dobrý deň,
mňa by zaujímalo komu som povinný vypracovaný program prevencie predložiť?
Kališ

Založený: St Aug 15, 2007 2:18 pm

Re: Čo je to Program prevencie a kto je povinný ho vypracova

Odoslaťod Antosik Št Aug 16, 2007 8:59 am

Janka napísal:Prosím Vás, kto mi vie poradiť, čo je to program prevencie, na čo vlastne slúži a či som povinná ho vypracovať aj ja ked dovážam okolo 10 ton plastového odpadu?

V zákone o obaloch sa píše , že program prevencie je povinný vypracovať a plniť:
1. každý výrobca výrobkov, ktoré sú balené priamo výrobcom alebo na základe jeho požiadavky treťou osobou t.j. výrobca, ktorý je sám baličom/plničom, alebo pre neho balí/plní niekto iný a
2. distribútor výrobkov, ktoré sú balené a distribuované pod jeho obchodnou značkou t.j. distribútor nie je priamo výrobcom výrobku, ale výrobky plní/balí sám alebo prostredníctvom inej osoby, distribuujú sa však pod jeho obchodnou značkou.
Program prevencie sa vypracúva ak v prípade vyššie uvedených osôb presiahne množstvo obalov viac ako 10 ton ročne a jeho platnosť je 4 roky.
Antosik

Založený: Št Aug 16, 2007 8:48 am

Odoslaťod Antosik Št Aug 16, 2007 1:23 pm

Kališ napísal:Dobrý deň,
mňa by zaujímalo komu som povinný vypracovaný program prevencie predložiť?

Vypracovaný program prevencie sa predkladá miestnemu Obvodnému úradu životného prostredia. Keď začnete svoju činnosť, tak je ho treba predložiť do 6 mesiacov od začatia činnosti.
Antosik

Založený: Št Aug 16, 2007 8:48 am

Naspäť na Zákon o obaloch

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.